Lovaglási lehetőségek

Kezdőtől a haladó szintig vállalunk oktatást. A gyerekek egész kicsi kortól lovagolhatnak, legfiatalabb lovasaink 2 és fél évesek.

A kezdők először futószáron ismerkednek a lóval és lovaglással, majd önállóan lovagolnak előbb a bekerített karámban, később a lovas pályákon, majd terepen is, kísérővel. Közösen ápolunk és nyergelünk minden lovaglás előtt, ezzel is segítve a ló rezdüléseinek megismerését és a lovakról való gondoskodást.

Árak:

  • Fél óra: 3000 Ft
  • 1 óra (amely tartalmazza a lóápolás, nyergelés elsajátítását: 4000 Ft
  • 10 alkalmas béret: 35000 Ft
  • Terep lovaglás: 2 óra, 6000 Ft
 

Hajdú-Bihar megyében egyedülállóan anyanyelvi szintű angol és német nyelvű lovas oktatás!

 
 

Ismerkedés a "nagy" lóval kis gyerekeknek

Az oktató kézen vezeti a lovat, miközben a kis gyerek a nyeregben ül. így sétálnak. Ez biztonságot nyújt a gyerekeknek és segíti a lóval való együttműködést, bizalom kialakítását.

 

Futószáras lovaglás

Az oktató egy 4-8 méteres futószáron irányítja a lovat. Az oktató középen áll, a ló körülötte mozog. Állandó kapcsolat van a ló-lovas és az oktató között.

 

Önálló lovaglás, osztálylovaglás

A lovas az oktató útmutatásainak megfelelően maga irányítja a lovat. Ha többen lovagolnak együtt egy vezető lovas után, azt osztálylovaglásnak nevezzük

Terep lovaglás

Gyakorlottabb lovasok a környező vidéket bebarangolhatják lóháton. Rövidebb, vagy több órás lovaglásokra van lehetőség kísérővel. A táj gyönyörű minden évszakban. Hatalmas nyugodt erdők veszik körül az istállót. Az erdők igen gazdagok vadakban. Szarvasok, őzek, vaddisznók: gyakran látjuk őket.